Ribe VikingeCenter

H. M. Dronningen ankommer til Ribe VikingeCenter kl. 14.00

Majestæten vil få en rundvisning på centret. På turen besøges bl.a. en rekonstrueret makedsplads år 710 og Huggehuset år 825, hvor vikingetømrerne fortæller om deres arbejde. Der bliver også ophold ved Tinghuset, hvor der arbejdes på et 25 meter langt kalkmaleri om Ribes grundlæggelse.

I krydset på hulvejen mødes H.M. Dronningen med H.K.H. Prins Henrik og besøget afsluttes i Langhuset på Storgården år 980, hvor der serveres Ribe Mjød sammen med musikalsk underholdning af vikingemusikanter.

H.K.H. Prinsgemalen ankommer til Ribe VikingeCenter kl. 14.20 efter besøget på everten Johanne Dan. Her vil han få en rundvisning, hvor han bl.a. selv skal skyde med bue og pil samt overvære en falkoneropvisning med kaninjagt.

Om Ribe VikingeCenter

Hvad enten du ved meget eller lidt, kommer som turist eller lokal, lærer eller elev, ung eller gammel - så vil et besøg på Ribe VikingeCenter give dig en unik oplevelse og ny viden om vikingetiden.

Du går rundt i rekonstruerede vikingeanlæg i naturlig størrelse, befolket med vikinger som du kan se arbejde og snakke med. De er klædt i vikingetøj og arbejder med rekonstrueret værktøj og teknikker som kendes fra dengang.

Her er der ikke glas imellem dig og oplevelserne, du kommer helt tæt på og kan prøve selv.